Payrolling in het MKB

Als MKB ondernemer wil je bezig zijn met je vak en je liever niet bezig houden met alle rompslomp omtrent personeel. Je personeelsadministratie besteed je liever uit. Ook de risico’s die bij het in dienst hebben van personeel komen kijken zoals bijvoorbeeld ziekte, houd je liever buiten de deur. Payrolling is dan uitermate geschikt voor jouw bedrijf. Payned richt zich op payroll voor het MKB; daar waar de ondernemer zelf hard meewerkt in de zaak.

Waarom Payned payrolling?

  • Specialist in payroll voor het MKB
  • Overname vaste contracten

Wat doet een payroller?

Je personeel is enorm belangrijk voor je onderneming. Maar tegelijkertijd brengt het in dienst hebben van personeel ook een enorme rompslomp met zich mee. En dan hebben we het nog niet over alle risico’s die daarbij komen kijken. Een voorbeeld hiervan is een medewerker die langdurig ziek is. Dit kan namelijk behoorlijk in de kosten lopen. Met payrolling besteed je dit risico uit. Je volledige personeel- en salarisadministratie  wordt verzorgd terwijl jij ‘baas in eigen huis’ blijft en je volledig kan richten op je onderneming.

Een payroller neemt de volgende zaken van je over:

  • Arbeidsrechtelijke risico’s
  • Volledige personeel- en salarisadministratie
  • Betalingen van de salarissen, sociale lasten, pensioenpremies en de loonbelasting

Ook goed voor je personeel

Payned zorgt er daarnaast ook voor dat alles voor je personeel goed is geregeld. We regelen dat de medewerkers een arbeidsovereenkomst aangeboden krijgen met daarin de juiste arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld een goed pensioen.

Als ondernemer geef je iedere periode de gewerkte uren van de medewerker door. Die worden verwerkt door het payrollbedrijf en hier ontvangt de medewerker een salarisstrook van en jij als ondernemer een factuur.

Zowel flexibel als vast!

Je personeelsbestand bestaat waarschijnlijk uit een aantal vaste medewerkers en een aantal flexibele medewerkers.

Flexibel

Met payrolling kun je, net als wanneer je medewerkers zelf in dienst hebt, je medewerkers 3 contracten in 3 jaar tijd aanbieden.

Vast

Bij Payned nemen we ook je vaste medewerkers over. Daar waar je grootste risico ligt. En dat terwijl er voor de medewerkers niets verandert. Zij behouden hun rechten en plichten.