Starten met payroll? Hier let je op!

De voordelen van payrolling zijn groot. Daarom kiezen steeds meer ondernemers voor deze constructie. Maar waar ‘vraag’ is, ontstaat ook ‘aanbod’. Inmiddels zijn er vele payrollers actief op de markt, maar let op: de ene aanbieder is de andere niet.

Vergelijk eerst dingen met elkaar, voor je gaat starten met payrolling

Belangrijke aandachtspunten bij de keuze van je payrolling partner:

  • Welke cao hanteert het payrollbedrijf? Is deze alleen geschikt voor tijdelijke-, parttime-, flex- en uitzendkrachten (dus een uitzendcao)?
  • Adviseert de payroll dienstverlener om alle medewerkers over te nemen? Of enkel de parttimers en/of scholieren? Deze vormen namelijk een minder groot risico voor de payroller. Het grootste risico zit bij je vaste medewerkers.
  • Welke beloningsstructuur wordt er toegepast? Keert de payroller de juiste beloningen en toeslagen uit die horen bij de voor jullie organisatie geldende cao?
  • Is de payroll dienstverlener echt zo goedkoop als hij zegt? Een lage opslagfactor klinkt mooi, maar uiteindelijk gaat het om het factuurbedrijf. Let op eventuele verborgen kosten.

Zomaar enkele aandachtspunten om rekening mee te houden bij je keuze als je wilt starten met payrolling.

Wist je dat..
De opdrachtgevers van Payned ons waarderen om onze transparantie en betrouwbaarheid? Iets waar we trots op zijn. Lees hier wat onze opdrachtgevers nog meer over ons zeggen. Wil je starten met payrolling? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.
Vraag een adviesgesprek aan