Meest gestelde vragen
- Payrolling; hoe werkt dat?
- Hoe duur is payrolling?
- Wat is payrolling?
- Voor wie is payrolling?
- Payrolling; waar op letten?
- Waarom payrolling?
- Wanneer payrolling?
- Wat kost payrolling?
- Welke cao bij payrolling?
1. Payrolling; hoe werkt dat?
Payrolling is het uitbesteden van je volledige personeelsbeheer. Het payrollbedrijf neemt de volledige personeel- en salarisadministratie van je over. Daarnaast neemt deze ook alle bijbehorende risico’s over. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ziekte. Voor meer informatie lees de pagina ‘Wat doet een payroller?’
2. Hoe duur is payrolling?
Het tarief voor payrolling komt tot stand door het bruto uurloon van een medewerker te vermenigvuldigen met een factor. Hierin zijn alle werkgeverslasten opgenomen. De factor is verder afhankelijk van je branche en het aantal gewerkte uren van de medewerkers. Lees voor meer informatie de pagina ‘Wat zijn de kosten van payrolling?’ of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.
3. Wat is payrolling?
Payrolling is het juridisch overdragen van je volledige personeelsbestand. Het payrollbedrijf verzorgt de volledige personeel- en salarisadministratie voor je. Lees hier meer over wat payrolling is.
4. Voor wie is payrolling?
Payrolling is voor zowel grote als kleine bedrijven. Vanaf 1 medewerker is payrolling al interessant. Je hoeft dan zelf niet alles te regelen. Vaak ligt de grens bij het hebben van een afdeling personeelszaken. Lees meer over dit onderwerp in onze blog ‘payrolling: iets voor kleine of grote ondernemingen?’
5. Payrolling; waar op letten?
Er zijn enorm veel payrollbedrijven. Hoe vind je nu het juiste payrollbedrijf en waar moet je op letten? De belangrijkste dingen waar je op moet letten zijn:
- Is het bedrijf NEN-gecertificeerd, heeft het een verklaring ‘Goed Betalingsgedrag’ en beschikt het over een G-rekening?
- Past het bedrijf de arbeidsvoorwaarden toe waar jouw medewerker recht op heeft?
Lees voor meer informatie ook ‘Drie dingen die je aan een payrollbedrijf moet vragen’.
6. Waarom payrolling?
Payrolling zorgt over het algemeen voor meer rust en tijd om te investeren in je onderneming. Iedere ondernemer heeft z’n eigen reden om te kiezen voor payrolling. De 5 belangrijkste redenen hebben we voor je op een rij gezet:
- Het uitbesteden van de risico’s
- Flexibiliteit in contractvormen
- Tijd om te ondernemen
- Geen omkijken meer naar wet- en regelgeving
- Duidelijk inzicht in de kosten
Lees hiervoor ook onze blog ‘De 5 belangrijkste redenen om te starten met payrolling’.
7. Wanneer payrolling?
Wanneer je meer tijd wilt steken in je onderneming en de administratie en de risico’s van het in dienst hebben van personeel wilt uitbesteden. Lees ook de pagina: ‘Wat doet een payroller?’
8. Wat kost payrolling?
Het payrolltarief komt tot stand door het bruto uurloon van een medewerker te vermenigvuldigen met een factor. In deze factor zijn alle werkgeverslasten opgenomen. Deze factor is verder onder andere afhankelijk van de branche en het aantal uren dat je verloond. Door onze omvang krijgen we de laagste prijs bij verzekeraars en leveranciers. Hierdoor is payrolling laag in kosten. Lees hier meer over de kosten van payrolling.
9. Welke cao bij payrolling?
Payned bekijkt welke cao voor jullie bedrijf van toepassing is.