Als zelfstandig ondernemer loop je zakelijke risico’s. Voornamelijk op het gebied van personeel. Personeel is het hart van je bedrijf en daar ben je als werkgever zuinig op. Door te payrollen ben je van een hoop ondernemerszorgen verlost. We zorgen voor een beperking van jouw werknemersrisico’s en voor een administratieve lastenverlichting.

Welke risico’s neemt Payned over?

De belangrijkste personeelsrisico’s neemt Payned over. Denk hierbij aan loondoorbetaling bij ziekte en andere ‘improductiviteit’ van de medewerkers, juridische ondersteuning bij een conflictoplossing en het naleven van juridische verplichtingen.

Misschien besef je je nu pas dat je deze risico’s zelf draagt. Misschien is dit je nog nooit overkomen, maar wat als dit wel gebeurt? Wil je dat risico lopen of laat je dat liever over aan een betrokken partner in payrolling?

Loondoorbetaling bij ziekte

Het grootste risico dat je loopt als ondernemer is dat je een medewerker die (langdurig) ziek wordt, door moet betalen (soms jarenlang!). Bij Payned hoef je je hier geen zorgen meer over te maken.

Als een medewerker ziek is, dient hij/zij zich bij jou ziek te melden en daarnaast ook bij ons. Vanaf het moment dat de medewerker ziek wordt, dan stoppen direct de personeelskosten en betalen wij de medewerker 100% door.

Improductiviteit medewerkers

Wanneer een medewerker een dag afwezig is om bijvoorbeeld een bruiloft van familie bij te wonen, moet je bijna altijd het salaris doorbetalen. De medewerker is op dat moment improductief, maar kost je op dat moment wel geld. Op zo’n moment verzorgt Payned de loondoorbetaling en stoppen voor de ondernemer de personeelskosten.

Juridische ondersteuning bij een conflictoplossing
Het kan zijn dat jij en je medewerker het ergens niet over eens zijn. Vaak kun je dit als werkgever zelf oplossen. Maar wat als jullie er niet uitkomen en de medewerker het over een andere boeg wil gooien en een advocaat inschakelt? Ook dan kunnen onze klanten een beroep op ons doen. Payned beschikt over een eigen jurist die lastige vraagstukken kan beantwoorden, maar ook bereid is om jou als ondernemer te ondersteunen in zaken zoals hierboven genoemd.

Naleven van juridische verplichtingen

Onder het naleven van juridische verplichtingen valt bijvoorbeeld het naleven van de cao. Denk hierbij aan het uitbetalen van het juiste salaris behorende bij de functie van de medewerker en de opbouw van het juiste aantal vakantiedagen. Mocht je je personeelsbeheer ondergebracht hebben bij Payned of ben je voornemens om dit te doen, dan ontzorgen wij je van de belangrijkste personeelsrisico’s en administratieve rompslomp.

Hopelijk heeft deze blog je meer inzicht gegeven in alle risico’s die meespelen als je ondernemer bent. Wil je je hier niet langer druk over maken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

In mijn rol als commercieel directeur ben ik eindverantwoordelijk voor het sales-team en alle commerciële zaken binnen het bedrijf. Weten wat er echt bij een ondernemer speelt, dat vind ik enorm belangrijk. Dat vormt de basis van een goed advies en een langdurige samenwerking.

Benieuwd geworden? Neem dan contact met mij op. Kwaliteit bewijst zichzelf!

Sander Bennink

Commercieel directeur

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten