Ondernemen met personeel. Helder en duidelijk met Payned payrolling

Als ondernemer ben je een bedrijf gestart vanuit passie voor je vak. Het liefst heeft dat je 100% focus. Echter, met het succes van je bedrijf komen een hoop extra verantwoordelijkheden. Eén van de belangrijkste is personeel.

Kies voor groei en stabiliteit met je eigen personeel, maar dan:

 • Beter, met een team van cao en arbeidsrechtdeskundigen
 • Eenvoudiger; één inkoopfactuur voor je volledige personeelsbeheer
 • Zonder Risico’s; door de werkgevers verantwoordelijkheid uit te besteden

Kortom, ook als MKB ondernemer kun je beschikken over een professionele HR-afdeling die ook de belangrijkste werkgeversrisico’s van je overneemt.

Uitleg payrolling

Met payrolling besteed je de volledige werkgeversverantwoordelijkheid uit aan een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Payned bijvoorbeeld. Als ondernemer blijf je gewoon beschikken over je eigen (vaste) ploeg. Denk ook aan het juridisch werkgeverschap uitbesteden. Hiermee gaat payrolling een stuk verder dan de traditionele salarisadministratie.

Medewerkers die door Payned worden verloond, hebben een arbeidscontract van ons, maar blijven exclusief werken voor jou. Is er een cao voor je bedrijf van toepassing? Dan leven we die integraal na. Hierdoor is payrolling geschikt voor flexibel én vast personeel.

Over alle operationele zaken zoals het aannemen van personeel, werkplanning, instructies en verlof behoud je als ondernemer volledig de regie.

Alle verplichtingen en verantwoordelijkheden die het werkgeverschap met zich meebrengt, neemt Payned over. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Uitbetalen van de medewerkers
 • Betaling loonbelasting en alle overige werkgeverslasten
 • Opbouw vakantiedagen
 • Opbouw vakantiegeld
 • Het volledige ziekterisico, zonder eigen risico
 • Loondoorbetaling bij ziekte gedurende twee jaar
 • Arbodienst en naleving Wet Poortwachter
 • Feestdagen
 • Kort verzuim
 • Bijzonder verlof
 • Scholingsbijdrage volgens uw branche
 • Pensioen; premievrij voor uw medewerkers
 • De volledige administratie, zoals naleving van uw branche cao, contractbeheer, salarisstroken, jaaropgaven en urenverwerking
 • Te allen tijde gratis P&O advies van uw vaste relatiebeheerder of onze jurist

Externe afdeling personeelszaken

Het lijkt bij payrolling een beetje alsof je als MKB ondernemer ineens de beschikking hebt over een professionele afdeling personeelszaken. Met daarin alle specialismen die je maar kunt bedenken. Werk je als ondernemer veelal mee op de werkvloer? Grote kans dat je één van onderstaande zaken wel eens bent vergeten.

Het aanzeggen van een contract

Dit moet één maand voordat het contract afloopt. Doe je dat niet? Dan heeft de medewerker recht op een extra vergoeding.

Urenaanbod

Werk je met oproepkrachten zonder vaste uren? Dan moeten deze medewerkers na een jaar verplicht vaste uren aangeboden krijgen. Dit op basis van de uren die ze gemiddeld hebben gewerkt.

Loonsverhoging doorvoeren

Soms zijn het kleine details in een cao. Soms maar van toepassing op één medewerker. Toch wordt een loonsverhoging vaak vergeten.

Subsidies

Nederland kent tal van subsidies voor veel verschillende doelgroepen. Een subsidiecheck zit in de standaard werkwijze. Slechts drie voorbeelden van een enorm scala aan zaken die je als ondernemer makkelijk vergeet. Payned wil die back-up graag voor je zijn. Immers, wanneer je payrollt zijn dit soort zaken primair de verantwoordelijkheid van Payned.

Ga voor inzicht

De volledige personeels en -salarisadministratie wordt teruggebracht naar één inkoopfactuur. Geen onverwachte nota’s meer van het Pensioenfonds of verzekeraar. Zelfs niet van de Belastingdienst! Misschien herken je de ‘dip’ in je liquiditeit wel op het moment dat je het vakantiegeld moet uitbetalen. Allemaal verleden tijd. Met één vast uurtarief per gewerkt uur van de medewerker, reken je overal mee af.

Grip op de kosten

“Geen gedoe, risico’s en administratie, dat klinkt goed. Maar niet tegen elke prijs.” Dat is helemaal waar. Daarom zorgen wij ervoor dat het verlonen via Payned slechts enkele procenten duurder is dan verlonen in eigen beheer.

Het totaal van alle directe en indirecte personeelskosten, rekenen we terug naar één eenvoudig uurtarief per gewerkt uur. Zo weet je precies wat medewerkers kosten als ze werken.

Contractmogelijkheden

Zowel bestaande (vaste) medewerkers kunnen door Payned verloond worden alsook flexibele en parttime medewerkers.

In alle gevallen volgen de specialisten van Payned nauwgezet de regels in de cao en de wet. Door de jarenlange ervaring weten we precies welke contractmogelijkheden er zijn en hoe we die het beste kunnen inzetten in jullie situatie. Voor Payned is dit een vast onderdeel van de dienstverlening.

De arbeidscontracten moeten passen bij je bedrijf, de functie en medewerker. Dit kan zowel een oproepcontract als een vast contract zijn. Welk contract er gekozen wordt? Bepaal je zelf.

Praktijkcase
Er zijn veel ondernemers die zich al vele jaren hebben aangesloten bij Payned. Daar zijn we trots op. Het laat iets zien van de stabiliteit en overzicht dat we bieden aan onze opdrachtgevers.
Lees hier het verhaal van Govert

Podcast

Afgelopen zomer zijn Rolf en Sander, de twee directeuren van Payned geïnterviewd over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en over payrolling.

Sander en Rolf geven in deze podcast een mooi inkijkje in hun visie op de arbeidsmarkt en payrolling.

De samenwerking met een payroller moet zowel voor de ondernemer als voor de medewerker meerwaarde bieden. Deze podcast geeft heel mooi weer wat de visie van Payned is.

 Beluister en bekijk hier onze podcasts.

Whitepaper

Bij Payned houden we de markttrends nauwgezet in de gaten. Zo weten we wat er speel bij ondernemers en hun medewerkers. Deze info delen we graag. Download ons whitepaper en weet wat er speelt!
Sander Bennink

Commercieel directeur

Contact opnemen