Vaak wordt een payrollbureau vergeleken met een uitzendbureau. Dit komt doordat veel uitzendbureaus ook ‘payrollen’. Toch is payrollen, op de manier zoals Payned het doet, iets heel anders dan de dienstverlening die een uitzendbureau aanbiedt.

De verschillen van payrollen zitten vooral in de cao die van toepassing is op het bedrijf. Ingewikkeld? Wij leggen het je graag uit.

Uitzendbureau of Payroller?

Een uitzendbureau werft en selecteert het juiste personeel voor je, bij payrollen doet je dit zelf. Dit is één van de grote verschillen. Er zijn ook uitzendbureaus die naast uitzenden, payrolling aanbieden. Hoe zit dit dan? Heel eenvoudig; deze bedrijven zijn gewoon uitzendbureaus, alleen het stukje werving en selectie doe je zelf.

Uitzend-payroll, kan dat?

Misschien denk je er wel over om te starten met payrollen. Echter, de cao die een uitzendbureau toepast is niet geschikt voor je hele personeelsbestand. Deze is namelijk bedacht om ‘piek en ziek’ op te vangen, tijdelijk personeel dus. Bovendien is de uitzend-cao een stuk minder gunstig dan de meeste branche-cao’s. Dit zou betekenen dat je medewerkers benadeeld worden qua arbeidsvoorwaarden. Dit is natuurlijk hartstikke oneerlijk en ook nog eens heel risicovol!

Verschillen binnen de payrollbranche

Nederland heeft een kleine groep payrollbureau’s die helemaal niets met de uitzendbranche te maken hebben. Maar is dat dan alles? Nee, nog niet. Binnen deze groep payrollbureau’s zijn ook weer verschillende cao’s van toepassing. Allemaal verschillend qua voorwaarden. Wanneer je payrolling overweegt, is het belangrijk om goed te kijken welke cao er wordt toegepast en wat de voorwaarden zijn. Zo kun je beoordelen of het payrollbureau echt wel zo interessant is, als je dacht.

Gelijke arbeidsvoorwaarden
Payned zorgt ervoor dat de medewerkers de arbeidsvoorwaarden krijgen die in de betreffende branche-cao staan. Jij vindt toch ook dat de medewerker moet krijgen waar hij/zij recht op heeft!
Ik wil graag advies!

In mijn rol als commercieel directeur ben ik eindverantwoordelijk voor het sales-team en alle commerciële zaken binnen het bedrijf. Weten wat er echt bij een ondernemer speelt, dat vind ik enorm belangrijk. Dat vormt de basis van een goed advies en een langdurige samenwerking.

Benieuwd geworden? Neem dan contact met mij op. Kwaliteit bewijst zichzelf!

Sander Bennink

Commercieel directeur

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten