Een payrollconstructie is een constructie waarbij je je medewerkers juridisch overdraagt aan een payrollbedrijf, om deze vervolgens exclusief terug te huren.

Bij een payroll constructie draag je je volledige juridische werkgeverschap over aan het payrollbedrijf. Naast de personeel- en salarisadministratie, neemt het bedrijf ook de werkgeversrisico’s van je over.

Wat doet een payrollbedrijf en wat doe je zelf?

Een payrollbedrijf neemt het volgende van je over:

Zelf blijf je verantwoordelijk voor:

Bij payrolling kunnen jij en je medewerkers gebruik maken van een externe afdeling personeelszaken. Iets waar wij in gespecialiseerd zijn en jij je liever niet druk om wil maken. Zo heb je dus weer tijd om je te richten op je onderneming.

Toch zit er ook nog veel verschil in payroll constructie en payroll constructie. Het grootste verschil zit in de cao die wordt gehanteerd door het betreffende payrollbedrijf.

Uitzendpayroll

Er zijn veel uitzendbureaus die een payroll constructie aanbieden naast de dienstverlening ‘uitzenden’. De cao die een uitzendpayroller toepast, is niet geschikt voor je volledige personeelsbestand. De uitzend cao is namelijk gericht op tijdelijk personeel. Deze cao is tevens een stuk minder gunstig dan de meeste branche-cao’s. Dit houdt in dat je personeel er in dat geval op achteruit zou gaan qua arbeidsvoorwaarden.

‘Echte’ payroll

Naar ons idee is dit niet de juiste payroll constructie. Payned volgt de branche cao die voor de onderneming van toepassing is. Zo krijgen alle medewerkers waar ze recht op hebben. Wel zo eerlijk.

Wil je meer weten over deze payroll constructie? Vraag gerust eens vrijblijvend een adviesgesprek aan.

In mijn rol als commercieel directeur ben ik eindverantwoordelijk voor het sales-team en alle commerciële zaken binnen het bedrijf. Weten wat er echt bij een ondernemer speelt, dat vind ik enorm belangrijk. Dat vormt de basis van een goed advies en een langdurige samenwerking.

Benieuwd geworden? Neem dan contact met mij op. Kwaliteit bewijst zichzelf!

Sander Bennink

Commercieel directeur

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten