Hoe snel heb je je bedrijf na een grote schade weer op de rails? Een lastige vraag. Toch is het belangrijk om te bedenken hoe je moet handelen in zo’n situatie.

Veel ondernemers willen er liever niet bij nadenken dat hun bedrijfspand van het ene op het andere moment niet meer te gebruiken is door bijvoorbeeld brand of een andere ernstige schade.

Toch is het noodzakelijk om na te denken hoe je moet handelen in zo’n situatie. Bijvoorbeeld na welke periode is je bedrijf weer 100% up-and-running en op welke locatie?

Per bedrijf verschillen de kosten ook nogal nadat het pand (gedeeltelijk) verwoest is. Het ene bedrijf is in staat om met wat extra kosten, zoals het huren van tijdelijke bedrijfsruimte, in zeer korte tijd weer als vanouds te draaien.

Het andere bedrijf, daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een fabriek of een horecazaak, heeft een behoorlijke tijd nodig om de zaak weer aan het draaien te krijgen. Bij dergelijke bedrijven ben je er niet met het verzekeren van wat extra kosten. Daar is het nodig om de vaste lasten en de nettowinst te verzekeren om het bedrijf weer operationeel te krijgen. Het bedrijfspand zal herbouwd moeten worden en alle bedrijfsapparatuur zal weer moeten worden hersteld. Ook je personeel dat je in dienst hebt of inleent via een payroller moet voor de vaste uren worden doorbetaald.

Dit alles gaat gepaard met aanzienlijke kosten voor een lange periode. Hopelijk krijg je er nooit mee te maken. Toch is het belangrijk om een keuze te maken, kun je deze kosten zelf dragen of moet je je hiervoor verzekeren en welke verzekeringsvorm past dan het beste bij jouw bedrijf?

Kleine investering, groot gemak
Samen met o.a. je accountant en je payroller (m.b.t je personeelskosten), adviseert je verzekeraar welke waardes en eventueel voor welke periode je je bedrijf kunt verzekeren. Met regelmaat blijkt dat je met een relatief lage premie, veel ondernemersrisico afdekt.

Vanaf 2000 heb ik een schat aan ervaring opgedaan in de payrollbranche. Als eindverantwoordelijke voor Payned payrolling vanaf 2007. Ik gebruik mijn kennis en ervaring om ondernemers te adviseren over hun personeelsbeleid en de mogelijkheden van payrolling hierin. Persoonlijk contact en een “handen uit de mouwen” mentaliteit spreken mij erg aan.Ook eens praten over wat payrolling voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Uiteraard geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen!

Rolf Tempelman

Algemeen directeur

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten