Het is zover. Na veel wikken en wegen heb je besloten om te gaan starten met payrolling. Tot op heden heb je altijd zelf je medewerkers in dienst gehad. Wat moet je allemaal regelen om je eigen administratie af te kunnen sluiten, welke diensten die je inkoopt moet je allemaal opzeggen of beëindigen?

Wat moet je allemaal regelen als je gaat starten met payrolling?

Wanneer je gaat starten met payrolling moet je een aantal dingen regelen. Je kan je boekhouder, accountant of je salarisadministratie stopzetten. Ook de kosten hiervoor stoppen dan. Hij of zij kan er ook voor zorgen dat de medewerkers hun reserveringen (vakantiegeld en vakantiedagen) krijgen uitbetaald. Dit gebeurt tegelijk met de laatste uitbetaling of hierop aansluitend. Je personeel wordt “uit dienst” gemeld en je gaat verder als bedrijf zonder personeel.

Heb je een verzuimverzekering? Dan dien je ook je verzekeringsmaatschappij in te lichten dat je geen personeel meer in dienst hebt. Normaal gesproken betaal je een percentage van je loonsom als premie. Vanaf de datum dat je gaat payrollen wordt je loonsom nul. De verzekeringsmaatschappij kan de eindrekening opmaken en eventuele incasso’s van voorschotbedragen stopzetten.

Het is gebruikelijk om ook een contract met een arbo-dienst te hebben. Ook deze kan stopgezet worden. Soms hebben ondernemers nog andere personeel gerelateerde verzekeringen, zoals een wga-verzekering of andere secundaire voorwaarden geregeld. Kijk je administratie even na of dat in jouw geval ook zo is en beëindig deze dan.

Wil je meer weten hierover? Vraag een vrijblijvend payroll adviesgesprek aan.

In mijn rol als commercieel directeur ben ik eindverantwoordelijk voor het sales-team en alle commerciële zaken binnen het bedrijf. Weten wat er echt bij een ondernemer speelt, dat vind ik enorm belangrijk. Dat vormt de basis van een goed advies en een langdurige samenwerking.

Benieuwd geworden? Neem dan contact met mij op. Kwaliteit bewijst zichzelf!

Sander Bennink

Commercieel directeur

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten