Steeds meer bedrijven ontdekken payrolling en iedere ondernemer heeft zijn eigen reden om het personeelsbeheer over te dragen. In de praktijkcases vertellen ondernemers waarom zij hebben gekozen voor payrolling van Payned. In deze praktijkcase vertelt een ondernemer met een kapsalon waarom zij is gaan payrollen.

Eigenaresse kapsalon
‘Ik heb 2 medewerkers in dienst. Toen ze 2 jaar bij me in dienst waren, moest ik een keuze maken; het contract niet verlengen en afscheid nemen of de medewerkers een vast contract aanbieden. Ik ben erg tevreden over beide kapsters en op het moment gaan de zaken erg goed, maar ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken. Payrolling van Payned was daarom een perfecte uitkomst voor mij. Ik kan m’n medewerkers tot 4 jaar lang flexibele contracten aanbieden en de medewerkers krijgen gewoon de arbeidsvoorwaarden waar ze recht op hebben vanuit de cao voor kappers’.

Flexibiliteit beperkt

Voor veel ondernemers is flexibiliteit belangrijk. Door de Wet Werk en Zekerheid is deze flexibiliteit behoorlijk beperkt. Wanneer je medewerkers zelf in dienst hebt, kun je hen nog maar 3 contracten voor bepaalde tijd aanbieden in een tijdsbestek van 3 jaar. Verleng je daarna? Dan heeft de medewerker recht op een contract voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten hierover? Vraag dan eens vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Sinds juni 2018 ben ik werkzaam als relatiebeheerder bij Payned. De eerste periode had ik vooral een ondersteunde rol voor mijn collega’s. Ik hielp hun waar nodig met hun dagelijkse werkzaamheden. Vervolgens ben ik in februari 2019 lid geworden van het team verzuim.  Alles wat te maken heeft met een medewerker welke arbeidsongeschikt is, komt op deze afdeling voorbij. Elke medewerker is anders en daardoor is elke ziekmelding uniek.
Sinds mei 2019 heb ik mijn eigen klantenbestand gekregen met bedrijven in verschillende branches waarvoor ik de personeel- en salarisadministratie verzorg. Het persoonlijk contact met de ondernemers en hun medewerkers vind ik erg leuk en ze kunnen met al hun vragen bij mij terecht.

Manouk Oort

Relatiebeheer en verzuimbegeleiding

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten