Kan ik mijn vaste medewerkers ook payrollen?

Vaak horen we het van ondernemers: ‘Payrollen? Oh, dat is niets voor mij, ik heb alleen maar vaste medewerkers in dienst.’ Juist dan kan payrolling heel interessant zijn. Tenminste, bij Payned.

Vaste medewerkers op de payroll bij Payned

Bij heel veel payrollbedrijven kan namelijk geen vast personeel ondergebracht worden. Bij Payned kan dit wel! Het is zelfs ons specialisme. Wij vinden het belangrijk dat je ook de groep waarbij je doorgaans het meeste risico loopt, kan payrollen.

Waarom doen veel payrollbedrijven dit niet?

De meeste payrollbedrijven zijn gelieerd aan de uitzendmarkt. Op hen is dan ook de uitzend-cao van toepassing. De uitzend-cao is gemaakt voor flexibiliteit en niet voor een vast dienstverband. Dit zie je ook terug in de arbeidsvoorwaarden. Vaak zijn deze minder goed dan de branche cao van een ondernemer. Dit is ook de reden waarom veel payrollbedrijven vaste medewerkers niet overnemen.

Het kan ook anders. Bij Payned!

In 2012 heeft Payned een duidelijke eigen koers bepaald. Als één van de eerste payrollers sloten we een eigen bedrijfs-cao. Minimaal gelijke arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers en tevens zo ingericht dat het overnemen van vaste personeel ook geen probleem is.

Ons hele bedrijf is daarop aangepast. Zo krijgen de medewerkers altijd minimaal de arbeidsvoorwaarden waar ze recht op hebben. In veel gevallen gaan medewerkers er zelfs op vooruit qua arbeidsvoorwaarden.

Klinkt geweldig toch; je grootste ondernemersrisico buiten de deur en de beste arbeidsvoorwaarden voor je medewerkers! Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Vanaf 2000 heb ik een schat aan ervaring opgedaan in de payrollbranche. Als eindverantwoordelijke voor Payned payrolling vanaf 2007. Ik gebruik mijn kennis en ervaring om ondernemers te adviseren over hun personeelsbeleid en de mogelijkheden van payrolling hierin. Persoonlijk contact en een “handen uit de mouwen” mentaliteit spreken mij erg aan.Ook eens praten over wat payrolling voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Uiteraard geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen!

Rolf Tempelman

Algemeen directeur

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten