Je complete personeelsbeheer onderbrengen bij een extern bedrijf en daarmee verlost zijn van de risico’s en administratie. Dat klinkt aantrekkelijk, maar wat kost dat eigenlijk? Geen onbelangrijke vraag. Je wilt immers afwegen wat de kosten en de opbrengsten zijn.

De gemiddelden

In het algemeen kan gesteld worden dat payrolling duurder is dan verlonen in eigen beheer. In een jaar zonder ziekte, stijgen de totale personeelskosten met enkele procenten.

Echter, een jaar zonder enige vorm van ziekte, bijzonder verlof of kort verzuim komt bijna niet voor. Wanneer er veel ziekte is, zakken de totale personeelskosten wanneer de medewerkers op de payroll staan. In het algemeen kun je ook stellen; hoe meer verzuim en ‘bijzondere’ administratieve handelingen je in een jaar hebt, hoe gunstiger payrolling wordt.

Een vaste prijs per uur

Met ons spreek je voor iedere medewerker een vast uurtarief af. Ieder uur die de medewerker daadwerkelijk werkt, krijg je van ons gefactureerd. Is de medewerker ziek, met vakantie of anderszins niet in staat om te werken? Dan is dit ons risico. Wij betalen de medewerker 100% door en sturen hiervoor geen nota.

Vergelijk de kosten

In het uurtarief reken je ieder uur af met alle risico’s en de volledige administratie. Als we met ondernemers spreken over de kosten, dan bepalen we hoeveel uren de medewerkers daadwerkelijk productief zijn. Enkel voor deze uren krijg je een factuur.

Ook kijken we naar de kosten van de salarisadministratie, verzekeringen, het eigen risico binnen de verzekering, de arbodienst, het pensioen, etc.

Als we vervolgens alle personeelskosten van een eigen verloning bij elkaar optellen, dan kun je een goed vergelijk maken.

Is payrolling duurder dan een verloning in eigen beheer? Gemiddeld is payrolling tussen de 2 en de 4% duurder. Deze vraag is echter niet eenduidig te beantwoorden. Sterker nog, de kosten verschillen per branche en per bedrijf. Dit komt doordat de werkgeverslasten en sociale premies per branche verschillen. Ook hebben je eigen afspraken met de verzuimverzekeraar en salarisadministrateur grote invloed op de kostprijs van je personeel.

Weten wat payrolling in jouw geval kost? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

In mijn rol als commercieel directeur ben ik eindverantwoordelijk voor het sales-team en alle commerciële zaken binnen het bedrijf. Weten wat er echt bij een ondernemer speelt, dat vind ik enorm belangrijk. Dat vormt de basis van een goed advies en een langdurige samenwerking.

Benieuwd geworden? Neem dan contact met mij op. Kwaliteit bewijst zichzelf!

Sander Bennink

Commercieel directeur

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten