Eens in de 4 jaar is het schrikkeldag. Medewerkers werken op 29 februari voor niks, behalve bij Payned. Bij ons krijg je gewoon salaris.

Het is niemand ontgaan en zelfs het NIBUD moest zich er over buigen. En inderdaad, gemiddeld kost een schrikkeljaar een gezin zo’n €14,-. Je moet immers een dag extra eten kopen, je rijdt een dag extra in de auto, je huis moet een dag langer verwarmd worden en ga zo maar even door.

Schrikkeljaar en je salaris

Tijdens een schrikkeljaar telt een kalenderjaar geen 365 maar 366 dagen. Dit betekent een dag extra kosten en voor de mensen met een maandsalaris een dag gratis aan het werk. De maand februari telt namelijk in 2016 geen 28 maar 29 dagen. Om deze reden heeft Payned payrolling gekozen om alle medewerkers te betalen per week of per vier weken. Bij ons krijg je de werkelijk gewerkte uren betaald en niet een vast bedrag per maand. Dit betekent dat je op basis van een vier weken verloning ook 13x per jaar salaris krijgt i.p.v. 12x een maandsalaris. Zo krijg je altijd waar je recht op hebt en hoef je niet gratis aan het werk. Het leven is al duur genoeg.

Payrolling voor ondernemers

Heeft u als ondernemer dan altijd meer kosten als u gaat payrollen? Het antwoord hierop is nee. Bij payrolling betaalt u alleen de gewerkte uren van het personeel. Is uw personeel bijv. ziek of met vakantie, dan betaalt de payroller de medewerkers door zonder dat het u geld kost. De payroller reserveert hiervoor geld en betaalt dit uit wanneer de medewerker ziek is of met vakantie gaat. Zo heeft het personeel het hele jaar door een eerlijk salaris en heeft u maximaal 47 weken per jaar de personeelskosten. Ideaal toch?

Met veel plezier verzorg ik samen met mijn collega’s de personeel- en salarisadministratie bij Payned voor ondernemers uit verschillende branches. Het persoonlijke contact met ondernemers en de medewerkers vind ik daarbij erg belangrijk.

Naast mijn werkzaamheden als relatiebeheerder houd ik me ook bezig op gebied van arbeidsrecht en ben ik me aan het verdiepen in de privacywetgeving. Graag help ik eenieder met lastige vraagstukken en dompel ik me onder in de wet- en regelgeving.

Mocht je vragen hebben, lastig of eenvoudig, neem dan gerust contact met mij op.

Alice Nieuwboer

Relatiebeheer

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten