Vaak krijgen we van ondernemers en medewerkers de vraag welke cao voor hen van toepassing is. Als je bedrijf overstapt naar Payned is de Payned cao van toepassing. Maar val je dan niet meer onder de cao die voor jullie branche van toepassing is?

Payned cao én branche cao
Beide cao’s zijn van toepassing als je bij Payned op de payroll staat. De cao die van toepassing is voor jullie bedrijf, blijft gelden. Echter wordt de cao van Payned hier als het ware aan toegevoegd.

Paraplu cao

De Payned cao hangt als een soort paraplu cao over de cao die voor jullie bedrijf van toepassing is. Alle primaire arbeidsvoorwaarden worden gehanteerd vanuit jullie branche cao. Met de primaire arbeidsvoorwaarden bedoelen we de beloning en toeslagen, maar ook het vakantiegeld en de vakantiedagen.

De secundaire arbeidsvoorwaarden worden toegepast vanuit de Payned cao. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het pensioen.

Weinig tot geen verandering

Dit betekent dus dat er voor jou als werknemer weinig verandert. Alle primaire voorwaarden die opgenomen zijn in jullie cao, zullen wij ook hanteren. Alle rechten en plichten die je bij je huidige werkgever hebt opgebouwd, behoud je. Wanneer je nu een vast contract hebt, krijg je deze bij Payned ook.

Daarom is onze bedrijfs-cao zo belangrijk voor medewerkers. Deze zorgt ervoor dat medewerkers alle voorwaarden krijgen waar ze recht op hebben. Let op: Veel payrollbedrijven hebben geen eigen bedrijfsao. In veel gevallen ga je er dan op achteruit. Let hier dus goed op!

Graag leggen we je het uit in een persoonlijk gesprek. Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Met veel plezier verzorg ik samen met mijn collega’s de personeel- en salarisadministratie bij Payned voor ondernemers uit verschillende branches. Het persoonlijke contact met ondernemers en de medewerkers vind ik daarbij erg belangrijk.

Naast mijn werkzaamheden als relatiebeheerder houd ik me ook bezig op gebied van arbeidsrecht en ben ik me aan het verdiepen in de privacywetgeving. Graag help ik eenieder met lastige vraagstukken en dompel ik me onder in de wet- en regelgeving.

Mocht je vragen hebben, lastig of eenvoudig, neem dan gerust contact met mij op.

Alice Nieuwboer

Relatiebeheer

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten