Vaak krijgen we als payrollbedrijf de vraag van werkgevers: ‘moet mijn werknemer de loonheffingskorting wel of niet toepassen?’ Dit is een vraag die speelt bij zowel werkgevers als werknemers.

Wat is de loonheffingskorting?

Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet over zijn/haar loonbelasting betalen. De loonheffingskorting is een korting die een werknemer krijgt op de belasting die hij/zij betaalt. Deze korting kan toegepast worden bij 1 werkgever. Dit wordt gedaan bij de werkgever waar het meest gewerkt en dus verdient wordt.

Spreek altijd een bruto loon af

Waaruit we nog meer de onwetendheid van het toepassen van de loonheffingskorting merken bij werkgevers, is dat we

vaak te horen krijgen: De medewerker moet netto € 10,- krijgen. Wat dit betekent op het moment dat de medewerker de loonheffingskorting NIET toepast, weten veel werkgevers niet.

We adviseren daarom altijd aan werkgevers om een bruto uurloon af te spreken met de werknemer. In dat geval heeft de loonheffingskorting geen invloed voor jou als werkgever. Wanneer je kiest voor payrolling, adviseren wij je hierin.

Meer over het verschil tussen bruto en netto en de invloed van de loonheffingskorting hierop, lees je in de blog ‘Bruto, netto; wat is het verschil?

In de functie van relatiebeheerder en financiële zaken heb ik heel veel geleerd bij Payned payrolling. Sinds 2017 heb ik het financiële gedeelte overgedragen aan een collega en ben mij weer meer gaan concentreren op relatiebeheer.

Sharona Laurier

Management assistent

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten