Je hebt sinds kort of al langere tijd personeel in dienst. Positief natuurlijk, want dat houdt in dat de zaken goed gaan. Maar toch komt er veel bij kijken. Best een gedoe; die hele salarisadministratie.

Salarisadministratie uitbesteden

Je kunt ervoor kiezen om je salarisadministratie uit te besteden. Bijvoorbeeld aan een payrollbedrijf. Deze verwerkt dan de volledige salarisadministratie voor je. Je geeft eens per periode de gewerkte uren van de medewerker(s) door en het payrollbedrijf zorgt ervoor dat de medewerkers netjes krijgen uitbetaald. Maar wat komt er nou allemaal kijken bij een goede administratie?

Juiste arbeidsvoorwaarden

Degene die de salarisadministratie voor jou verzorgt, moet er zorg voor dragen dat de medewerker de juiste arbeidsovereenkomst met daarin het juiste salaris aangeboden krijgt. Ook moet deze eventuele wijzigingen vanuit de cao bewaken en doorvoeren.

Salarisstroken en jaaropgaven

Voor alle medewerkers moeten er salarisstroken en jaaropgaven worden opgesteld. Iedere periode ontvangt de medewerker een salarisstrook. Na de laatste verloning van het jaar, moeten de jaaropgaven opgemaakt en beschikbaar worden gesteld.

Afdrachten

Het is de verantwoordelijkheid van een salarisadministrateur om te zorgen dat de loonbelastingen en afdrachten correct en op tijd worden betaald.

Wat doet een payrollbedrijf nog meer?

Een payrollbedrijf verzorgt, naast de personeel- en salarisadministratie nog meer. Deze zorgt ervoor dat de medewerkers een goed pensioen opbouwen en onderhoudt contact met instanties als de Belastingdienst en het UWV.

Het grootste verschil is toch wel dat een payrollbedrijf de arbeidsrechtelijke risico’s van je overneemt. Meer hierover lees je in de blog ‘De risico’s van ondernemerschap; Payned kan je helpen!

Vraag ook eens een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseurs.

Sinds mei 2019 bekleed ik de functie van ‘hoofd relatiebeheer’ bij Payned. Naast de taken die ik als relatiebeheerder blijf doen is mijn hoofdtaak als leidinggevende van de afdeling het creëren van de juiste werkomstandigheden, dus ervoor zorgen dat mijn collega’s hun werk effectief en efficiënt kunnen en vooral blijven doen. Hiervoor heb ik in 2020 een opleiding gevolgd en met succes afgerond. Daarnaast fungeer ik als vraagbaak voor mijn collega’s en ondersteun ik hun waar nodig. Deze werkzaamheden vergen extra tijd en aandacht, maar geven tegelijkertijd ook meer diepgang in dagelijkse werk.

Sander Schaeffer

Hoofd relatiebeheer

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten