Als ondernemer heb je misschien al jaren personeel in dienst. Nu je hebt besloten om te gaan payrollen wordt het allemaal gelukkig een stuk eenvoudiger. Maar hoe zit dat nu met je (vaste) personeel?

Betekent payrollen dat je geen personeel meer in dienst hebt? Dit is één van de vragen die we bij Payned regelmatig tegenkomen. Je stapt over op payrolling dus besteed je het volledige personeelsbeheer (of een deel hiervan) uit aan een bedrijf zoals Payned.

Juridisch werkgever

Payrollen betekent inderdaad dat je zelf geen personeel meer in dienst hebt. De medewerkers komen namelijk (vrijwillig) bij de payroller op de loonlijst te staan en worden op basis van exclusiviteit weer verhuurd aan jouw bedrijf. In juridische taal noemt men dit het ‘uitbesteden van het juridisch werkgeverschap’.

Inhoudelijk werkgever

Alle operationele zaken binnen het bedrijf blijven gewoon jouw verantwoordelijkheid. Precies zoals je dat altijd gewend was. Wil je bijvoorbeeld een medewerker salarisverhoging geven, een contract voor onbepaalde tijd aanbieden of iets wijzigen in de personeelsbezetting, dan kan dat net zoals je altijd gewend was. Alleen nu heb je een team van professionals tot je beschikking die gratis adviseren over alle opties.

Exclusief en dezelfde voorwaarden voor je personeel

Payrolling betekent dat je zelf geen personeel meer in dienst hebt, maar dat je je eigen medewerkers exclusief huurt van Payned. Je medewerkers blijven dus gewoon voor je werken, maar je bent geen juridisch werkgever meer. Het juridisch werkgeverschap wordt overgenomen door Payned.

Payned regelt als juridisch werkgever de onderstaande zaken voor je personeel.

  • Het overnemen van de lopende en nieuwe contracten, zie de blog over contractmogelijkheden bij Payned;
  • Een correcte en tijdige betaling van het loon aan de medewerkers;
  • Het reserveren en uitbetalen van vakantiedagen en vakantiegeld;
  • Stipte naleving van de branche-cao;
  • Een goed scholingsbudget;
  • Persoonlijke begeleiding bij ziekte door onze arbodienst;
  • Doorbetaling bij ziekte en verlof zonder eigen risico!.

Maar ook:

  • Gratis P&O advies van je vaste relatiebeheerder;
  • Gratis advies van onze jurist arbeidsrecht voor de complexere vragen.

Hierdoor ben je als werkgever af van de financiële en juridische risico’s die te maken hebben met het personeelsbeheer. Wanneer je overstapt op payrolling van Payned nemen wij alle contracten en risico’s over. Hierdoor kun je je volledig concentreren op de dagelijkse werkzaamheden binnen het bedrijf en heb je geen omkijken meer naar de administratie omtrent het personeel. Kijk, dat geeft weer ruimte om te ondernemen!

Benieuwd wat payrolling gaat kosten of heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze blog? Neem dan gerust contact met ons op.

In mijn rol als commercieel directeur ben ik eindverantwoordelijk voor het sales-team en alle commerciële zaken binnen het bedrijf. Weten wat er echt bij een ondernemer speelt, dat vind ik enorm belangrijk. Dat vormt de basis van een goed advies en een langdurige samenwerking.

Benieuwd geworden? Neem dan contact met mij op. Kwaliteit bewijst zichzelf!

Sander Bennink

Commercieel directeur

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten