Sinds 1 juli 2020 is het mogelijk dat partners tot maximaal 5 weken aanvullend geboorteverlof opnemen. De medewerker moet de verlofweken binnen 6 maanden na geboorte van het kind opnemen.

De medewerker heeft recht op aanvullend geboorteverlof mits het kind op of na 1 juli 2020 wordt geboren.

Aanvragen aanvullen geboorteverlof?

Je vraagt bij Payned aanvullend geboorteverlof aan. Dit kan minimaal 4 weken voordat je het verlof in wil laten ingaan. Je kunt dit aanvragen als je kind op of na 1 juli 2020 geboren wordt.

Minimaal 4 weken voor je het wilt laten ingaan, moet je dat melden aan Payned. Dit doe je gemakkelijk door het sturen van een brief of e-mail.

Het is belangrijk voor Payned om het volgende te weten m.b.t. het aanvragen van aanvullend geboorteverlof:

  • Wanneer je het verlof wilt opnemen.
  • Hoeveel hele weken je verlof wilt aanvragen: 1, 2, 3, 4 of 5 weken.

Wat zijn de eisen?

Voor het opnemen van aanvullend geboorteverlof gelden onderstaande eisen:

  • Is het kind geboren op of na 1 juli 2020.
  • De medewerker heeft eerst standaard geboorteverlof opgenomen van 1 week.
  • De medewerker is de partner van de moeder van het kind.

Uitkering aan medewerker?

Tijdens de 5 aanvullende weken krijgt de medewerker vergoeding van 70% van het dagloon van de medewerker, tot maximaal 70% van het wettelijk maximumdagloon. Je vraagt de uitkering aan bij Payned. Payned betaalt de uitkering aan jou uit. In sommige cao’s is al geregeld dat ook tijdens dit aanvullende verlof gewoon 100% loon wordt uitbetaald, waarvan dus 70% voor rekening van Payned komt.

Sinds juni 2018 ben ik werkzaam als relatiebeheerder bij Payned. De eerste periode had ik vooral een ondersteunde rol voor mijn collega’s. Ik hielp hun waar nodig met hun dagelijkse werkzaamheden. Vervolgens ben ik in februari 2019 lid geworden van het team verzuim.  Alles wat te maken heeft met een medewerker welke arbeidsongeschikt is, komt op deze afdeling voorbij. Elke medewerker is anders en daardoor is elke ziekmelding uniek.
Sinds mei 2019 heb ik mijn eigen klantenbestand gekregen met bedrijven in verschillende branches waarvoor ik de personeel- en salarisadministratie verzorg. Het persoonlijk contact met de ondernemers en hun medewerkers vind ik erg leuk en ze kunnen met al hun vragen bij mij terecht.

Manouk Oort

Relatiebeheer en verzuimbegeleiding

Contact opnemen
Gerelateerde blogberichten